Aplicații livrare la domiciliu

Table of Contents

Livrare de pachete

Ce aplicații de livrare să utilizați

Înainte de pandemie, aplicațiile de livrare la domiciliu în România erau destul de cunoscute, dar nu toată lumea apela la aceste servicii. Ei bine, la începutul anului trecut lucrurile s-au schimbat puțin. Faptul că nu mai aveam voie să ieșim din casă și ideea că virusul se răspândea într-un ritm alarmant ne-au făcut să comandăm din ce în ce mai mult din aplicații.

De ce să folosiți serviciile de livrare?

În principiu, scopul acestui tip de aplicații este acela de a ne ajuta să câștigăm timp. Știm cu toții cât de mult durează să pregătești o masă pentru toată familia. De aceea, aplicațiile de livrare mâncare ne sunt mult mai la îndemână. De fapt, nu doar mâncarea poate fi comandată cu ajutorul acestor servicii. Mai nou, una dintre aplicații ne promite că putem comanda orice este disponibil în orașul nostru, cu condiția să încapă în geanta lor.

De aceea, ne-am gândit să vă prezentăm cele mai cunoscute aplicații de acest tip - Foodpanda și Glovo. Vă vom puncta câteva aspecte despre cum se folosesc aceste aplicații, beneficii și câteva review-uri.

Foodpanda este o aplicație de livrare mâncare

Aplicație livrare de mâncare Foodpanda

Foodpanda este un lider consacrat pe piața din România. În acest moment, Foodpanda are peste 400 de restaurante partenere și serviciile sale sunt disponibile în toate orașele mari ale țării.

Cum funcționează aplicația FoodPanda?

Principiul de funcționare al aplicației este unul extrem de simplu și intuitiv. Oferi acces la locație și vezi pe hartă restaurantele din apropiere. Costul de livrare nu este unul fix, ci se stabilește în funcție de distanța dintre tine și restaurant. După ce arunci o privire prin meniuri, adaugi produsele pe care le dorești în coș. Dacă folosești pentru prima dată aplicația, va trebui să te autentifici cu email-ul sau cu contul de Facebook.

După finalizarea comenzii și introducerea adresei de livrare (blocul, scara, etajul și apartamentul) se va genera ora aproximativă de livrare. În majoritatea cazurilor am primit comanda mai repede decât aproximarea aplicației, ceea ce este un avantaj foarte mare atunci când chiar îți este foame.

Care sunt metodele de plată?

În ceea ce privește metodele de plată, poți folosi atât cardul bancar, cât și cash. Totuși, în această perioadă este de preferat să folosim cât mai mult cardul. De asemenea, sunt acceptate și plățile prin Google Pay și Apple Pay. Se pare că Amazon Pay nu este încă acceptat pe o scară largă in România, sau in Europa de Est.

Care sunt avantajele?

Un alt mare avantaj îl prezintă varietatea de restaurante de la care poți comanda. De la pizza până la mâncare chinezească sau chiar bucate tradiționale românești, majoritatea restaurantelor au încheiat contract cu Foodpanda. Această asociere este una benefică pentru toată lumea.

În primul rând, restaurantele care nu dispun de terase afară își pot continua activitățile chiar și în pandemie.

În al doilea rând, Foodpanda câștigă din micile taxe pe care le obține din fiecare livrare. Includem aici și faptul că au creat multe locuri de muncă, în special pentru studenții care au nevoie de bani (și nu numai).

În ultimul rând, cumpărătorii au confortul de a comanda mâncarea preferată direct acasă.

Instalați aplicația Foodpanda

Această aplicație poate fi utilizată pe smartphone-urile Android, dar și pe iPhone-ul Apple. Consultați linkurile de instalare de mai jos. Durează doar câteva minute pentru a începe comanda.

Instalare aplicație pentru telefon Android

Instalare aplicație pentru iPhone

Glovo este o aplicație pentru livrare cumpărături

Aplicație livrare cumparaturi Glovo

Dacă ți-ai pus vreodată întrebarea ‘’Cum să cumpăr online cât se poate de repede?’’ atunci ești unde trebuie. Ei bine, prin Glovo poți comanda orice. Bine, aproape orice.

Glovo este un serviciu de livrare rapidă prin care poți să comanzi “orice”, după cum spune reclama lor. Intrând mai mult în detalii am găsit o mică glumă în care regăsim limitele comenzilor. Produsele nu trebuie să cântărească mai mult decât un pepene verde și trebuie să încapă într-un acvariu obișnuit. În paranteză găsim detaliile - 8-9 kg și volumul de 40x40x30 cm. Din punctul meu de vedere, aceste limite sunt mai mult decât acceptabile.

Exact ca și Foodpanda, aplicația Glovo poate fi descărcată absolut gratuit din Magazin Play sau din App Store, în funcție de ce telefon folosești.

Cum funcționează aplicația Glovo?

Aplicația funcționează similar cu cea de mai sus. După ce introduci locația (sau după ce aceasta este citită automat de GPS), îți apare o listă cu tipurile de comenzi pe care le poți efectua. Printre acestea regăsim băuturi și tutun, mâncare, farmacie, Kaufland și, în mijloc, ORICE.

Pentru început am zis să încerc să comand ceva de mâncare. Am selectat un restaurant din zonă și mi-am comandat o pizza. Timpul de livrare a fost relativ scurt - 45 de minute (pentru livrări cât mai rapide îți recomand să cumperi de la restaurante cât mai apropiate de zona ta).

Unde se poate instala aplicația Glovo?

Este ușor pentru a începe. Pentru a începe să cumpărați, trebuie să instalați aplicația X fie pentru telefonul mobil Android sau iPhone. Vedeți mai jos pentru detalii și atingeți linkul pentru a începe.

Puteți instala aplicația Glovo Android aici

Puteți instala aplicația Glovo iPhone aici

M-a bucurat foarte tare faptul că aplicația rulează extraordinar de bine, este ușor de înțeles și nu te pierzi prin meniuri complicate. La fel ca la Foodpanda, poți opta pentru a plăti cu cardul sau cash.

Glovo poate livra o mare varietate de produse

Răsfoind prin meniul cu magazinele disponibile (cele nealimentare) am găsit niște chestii foarte interesante. Chiar poți comanda foarte multe lucruri la care nu te aștepți. Spre exemplu, poți opta pentru opțiunile unui furnizor de energie electrică sau pentru un buchet de flori pentru iubită. Ba chiar poți da comandă de bijuterii, obiecte decorative, electronice, rechizite sau chiar mâncare pentru pisici.

Citind recenziile oamenilor și introducând aici și opinia mea, aplicația Glovo este una destul de bună când vine vorba de cumpărături rapide, de acasă. În schimb, mulți utilizatori au sesizat lipsa de comunicare între cumpărător și firmă. Faptul că nu poți introduce detalii despre mâncare este un minus foarte mare față de Foodpanda.

Concluzii - Cele mai bune servicii de food delivery

Mâncare mexicană Quesadilla Imagine de travelphotographer

După utilizarea întensă a acestor două aplicații am ajuns la o concluzie care era de așteptat. Având în vedere faptul că Glovo acoperă o arie mult mai largă din domeniul livrărilor acasă, nu se poate concentra atât de mult pe o anumită nișă. În cazul Foodpanda, lucrurile sunt exact pe dos. Luând în considerare faptul că livrează doar mâncare, aceștia din urmă au reușit să construiască o aplicație și niște servicii mai bune decât cele ale contracandidatei lor. Glovo, în schimb, câștigă la categoria ‘’diversitate’’, deoarece există o gamă atât de variată de produse pe care le poți comanda.

Personal, folosesc Foodpanda atunci când am chef de ceva de mâncare și nu am timp sau dispoziția necesară să-mi gătesc. Atunci când am nevoie de ceva care nu se regăsește în categoria “mâncare”, apelez la serviciile Glovo.